För dig som tävlar i tyngdlyftning

Tyngdlyftning har blivit en populär sport under senare tid. Framför allt har det blivit väldigt populärt bland tjejer. En stor anledning till detta är att tyngdlyftning är ett inslag inom crossfit. När du tävlar i tyngdlyftning kan du välja mellan de två olika grenarna ryck och stöt.

Träning för alla åldrar

Att träna och tävla i tyngdlyftning är någonting som du kan göra oavsett ålder. Det spelar heller inte någon roll om du är man eller kvinna. Den äldsta tyngdlyftaren i världen är en över 100 år gammal kvinna. Detta om något borde kunna sporra dig att fortsätta träna och tävla. Tyngdlyftning är en bra träningsform för de flesta, och hjälper dessutom till att hålla din hälsa på topp.

Rätt utrustning

Precis som i vilken annan sport som helst så finns det en uppsjö av utrustning att välja bland för dig som håller på med tyngdlyftning. Som nybörjare kan det vara svårt att veta vad du behöver. Dessutom kan du vara osäker på hur du ska använda alla grejer som finns att köp. Köp det du behöver på nätet, här kan du också få bra beskrivningar på hur samtlig utrustning som säljs ska användas.