Få mer tid över för dina intressen – anlita hjälp i vinter

Alla som har jobb och familj vet hur svårt det är att hitta tid till hobbys och annat kul. Som tur är finns det dock enkla sätt att skapa utrymme att ägna dig åt dina intressen. Planerar du smart kan du till och med få avdrag på skatten för det.

Använd ROT-avdraget

Har du mycket att fixa hemma? Använd då ROT-avdraget som ger dig rätt till en skattereduktion för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Du kan använda det både till arbeten inomhus och för yttre markarbeten som till exempel dränering. Klicka dig vidare här för att hitta någon som kan hjälpa till med takskottning i vinter och annat som du behöver hjälp med. Att ta in hjälp här sparar inte bara tid, utan i många fall även pengar när det blir ordentligt gjort.

Använd RUT-avdraget

Ett motsvarande avdrag fast för hushållsnära tjänster kallas för RUT-avdraget. När du använder dig av det kan du få hjälp i hemmet på olika sätt. Det vanligaste är att ha städhjälp varje eller varannan vecka. Men du kan även använda det till många andra tjänster så som tvätt, poolskötsel och liknande. Alla dessa saker är tidskrävande och brukar bli bättre när ett proffs gör det. Genom att anlita någon får du också tid till annat.