Få hjälp om du har problem med din rygg

Att ha ont i ryggen kan vara väldigt plågsamt, särskilt om du inte får hjälp snabbt nog. Vänd dig till närmaste läkare eller till Naprapatiska Institutet i Stockholm för att få den vård och de råd du behöver.

I väntan på läkarhjälp kan du göra mycket själv. Eftersom din arbetsmiljö kan vara en av orsakerna så ska du börja med att undersöka den. Försök till exempel att förändra din arbetsställning eller sittplats om du arbetar på kontor.

På fritiden är det viktigt att du rör på dig som du brukar. Värktabletter kan vara till hjälp om du känner att du inte orkar.

Ställ frågor

Ring gärna upp en läkare och ställ frågor om din rygg. Det kan ha en lugnande effekt på din oro. Beskriv i lugn och ro dina problem. Läkaren kan då få en bild av hur allvarliga smärtorna är och avgöra vilka åtgärder som är nödvändiga.

Under tiden som du väntar på att få träffa en läkare behöver du inte vara orolig. Det är lätt att tro att värken beror på någonting farligt. Men det finns många helt ofarliga orsaker till ryggont. Med rätt hjälp är besvären snart över.